klik op de wafels voor méér...
We bakten wafels volgens het recept van Jeroen Meus.
- 400 gboter
- 500 gpatisseriebloem
- 300 gsuiker
- ½ koffielepelbakpoeder
- 1 eetlepelvanillepuddingpoeder
- 1vanillestokje
- 6eieren
- snuifjezout
Het beslag
- Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Begin met de boter.
- Zet een kookpot op een laag vuur en smelt hierin de boter. Het is niet de bedoeling dat de boter kleurt, dus hou dit in de gaten.
- Neem de mengkom van de keukenmachine en doe hierin de bloem en de suiker.TIP
Je kan 1/3 van de klassieke kristalsuiker vervangen door vanillesuiker
- Voeg ook het bakpoeder toe en het puddingpoeder (poeder voor vanillepudding).
- Snij de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe deze vanillezaadjes bij het bloemmengsel.
- Plaats de mengkom op de keukenmachine en laat ze draaien op lage snelheid. Gebruik het “K”-vormige menghulpstuk om het beslag te bereiden.
- Breek de eieren één voor één in de kom tot je een egaal beslag verkrijgt.
- Laat de machine een minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij.
- Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt. Voeg ook een snuifje zout toe.
- Stort het wafelbeslag in een schaal en zet het minstens een uur in de koelkast. Het beslag moet opstijven. (De uitgespatelde mengkom zal vast wel liefhebbers vinden die de restjes vers beslag lusten...)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten